Hoe inschrijven?

Inschrijvingen

Leerlingen die de overstap maken van lager naar secundair onderwijs en zich willen inschrijven in 1A (getuigschrift basisonderwijs) of 1B (geen getuigschrift basisonderwijs) op het POPELIN LYCEUM MERELBEKE, kunnen zich aanmelden via het online aanmeldingssysteem via het online aanmeldingssysteem: www.meldjeaansecundair.gent 

Dit online aanmeldingssysteem is onder beheer van het Lokaal Overlegplatform Gent en wordt gebruikt voor alle Gentse secundaire scholen en ook enkele scholen uit de rand rond Gent, zoals ook onze school, Atheneum Merelbeke/Popelin Lyceum.

Via http://meldjeaansecundair.gent.be/ kan je je kind inschrijven, en dit in de periode van maandag 1 april 2019 tot vrijdag 26 april 2019. Het moment van aanmelden is niet zo belangrijk, als het maar in deze periode is. Op 13 mei ontvangt u een e-mail met de bekendmaking van de resultaten van de aanmelding.

Hulp nodig bij het inschrijven van je kind?

Dit kan ook rechtstreeks op school tijdens de kantooruren.

Om de inschrijving vlot te laten verlopen breng je je identiteitskaart mee en het rapport van je vorige school (indien mogelijk). Je kan uiteraard ook steeds een afspraak maken op het nummer 09 230 69 35 of secretariaat@atheneummerelbeke.be

Belangrijke data

DOEDAG  

Wil je onze school écht leren kennen? Kom dan naar onze DOEDAG op 21/02/2019. 

Op donderdag 21/02 organiseert onze school een DOEDAG. Geïnteresseerde leerlingen uit de basisschool kunnen dan met verschillende workshops kennismaken zodat zij kunnen proeven van meerdere vakken uit het secundair onderwijs zoals: 

Latijn, Engels, DuitswiskundeeconomieSTEaM Science, STEaM FluxlabSTEaM programmeren,  gedragswetenschappenexpressieburgerschapverzorgingvoedingbouwelektriciteithoutfitclass Sport en Spaans 

Hieruit mag je 4 workshops kiezen waarvan je deze dag kan proeven en beleven. 

 

De dagindeling ziet er als volgt uit: 

 09u00: ontvangst en toelichting dagverloop 

09u15: start workshop 1 

10u05 – 10u20: pauze 

10u20 – 12u00: workshop 2 & 3 

12u00 – 12u50: lunchpauze  

12u50 – 14u30: workshop 4 

Er wordt gevraagd een lunchpakket mee te brengen. Wanneer men kiest voor sport, gelieve dan sportkledij mee te nemen en bij minder goed weer, gekleed zijn tegen koude en regen. 

Inschrijven vooraf is verplicht. Dit kan telefonisch op het nummer 09 230 69 35 of via mail naar secretariaat@atheneummerelbeke.be 

Het Popelin Lyceum bezorgt jou een attest van aanwezigheid. Dit kan afgegeven worden aan de huidige school als bewijs dat je die dag schoolliep bij ons. 

 

INFOAVOND

Donderdag 17 januari 2019 en maandag 18 maart 2019

 

TARTE MATINEE  

Zondag 10 februari 2019 om 10.00 u.

Een zinnenprikkelend initiatief waarbij muziek, woord, dans en beeldende kunst elkaar ontmoeten. Met tal van workshops, demo’s, klasoptredens en toonmomenten. 

Kom de domeinen STEM en Maatschappij & Welzijn binnen het POPELIN LYCEUM ontdekken! 

Benieuwd naar het tweede Fluxlab dat in uitbouw is op de campus Popelin? Ooit al een pannenkoekenmaker aan het werk gezien? Wil je tal van robotica uittesten? Leer microscopisch tekenen en doe allerlei maffe proefjes in onze zinnenprikkelende labo’s. Kortom: jouw nieuwsgierigheid is bij ons een troef!  

Kom proeven van een namiddag vol kunst, koffie en heerlijke taart.
Ontdek het volledige programma op: www.tartematinee.be

De toegang is gratis maar voor sommige activiteiten moet je vooraf inschrijven.

Organisatie: dienst cultuur i.s.m. Vrijetijdsateliers, Muziekatelier, Academie voor Podiumkunsten, Atheneum Merelbeke, tal van creatieve verenigingen en Merelbekenaren.

Locatie: Atheneum Merelbeke campus Popelin Lyceum (Gaversesteenweg 195)

 

OPEN WEEKEND

Zaterdag en zondag 27 & 28 april 2019 met infomomenten  op zondag 28 april 

10 uur – 11 uur: Wat na het eerste jaar SO? 

10 uur – 11 uur: Wat na het tweede jaar SO?

11 uur – 12 uur: Wat na het vierde jaar SO? 

 Het hele programma kan u binnenkort bekijken op onze schoolwebsite www.atheneummerelbeke.be en onze facebookpagina. 

 

Wil je midden in het jaar nog veranderen van school?

Toch gebeurt het dat leerlingen midden in een schooljaar beseffen dat de huidige school of studierichting niet de juiste voor hem/haar is. Inschrijven kan op onze beide campussen elke schooldag tijdens de kantooruren. Wenst u graag meer informatie over onze studierichtingen en de aanpak van onze school, aarzel niet en maak vandaag nog een afspraak via secretariaat@atheneummerelbeke.be of 09 230 69 35.

Wil je extra info over de school?

Je kan op elk ogenblik aan afspraak maken op het nummer 09 230 69 35, via secretariaat@atheneummerelbeke.be of via het contactformulier op onze website www.atheneummerelbeke.be