INSCHRIJVEN

HOE SCHRIJF IK ME IN?

Leerlingen die de overstap maken van lager naar secundair onderwijs en zich willen inschrijven in 1A (getuigschrift basisonderwijs) of 1B (geen getuigschrift basisonderwijs) op het POPELIN LYCEUM MERELBEKE, kunnen zich aanmelden via het online aanmeldingssysteem: www.meldjeaansecundair.gent.be

Dit online aanmeldingssysteem is onder beheer van het Lokaal Overlegplatform Gent en wordt gebruikt voor alle Gentse secundaire scholen en ook enkele scholen uit de rand rond Gent, waaronder ook onze school Popelin Lyceum.

Hulp nodig bij het inschrijven van je kind? Dit kan ook rechtstreeks op school tijdens de kantooruren, maar maak best eerst een afspraak aan ons secretariaat op het nummer 09 230 69 35 of mail naar secretariaat@atheneummerelbeke.be.

 

WAT BRENG IK MEE?

Om de inschrijving vlot te laten verlopen breng je je identiteitskaart mee en het rapport van je vorige school (indien mogelijk).

INSCHRIJFPERIODE

Via de bovenstaande link kan je je kind inschrijven vanaf 22 maart 2021 (12uur 's middags) tot en met 21 april 2021 (12 uur 's middags).

VOORWAARDEN

Leerlingen die het getuigschrift lager onderwijs behalen, kunnen zich aanmelden voor alle richtingen in de A-stroom. Leerlingen die dit attest niet behalen, schrijven zich in voor de B-stroom.

KOM IN CONTACT

Indien u uw kind wenst in te schrijven, bent u meer dan welkom op één van onze infoavonden, of bent u eerder  benieuwd hoe een schooldag er bij ons aan toegaat? Voor de leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar van het basisonderwijs organiseren we enkele doedagen, zodat zij eens kunnen proeven van enkele vakken van het secundair.

We bieden ook een culturele dag, Tarte Matinee aan. Dit wordt u aangeboden door de dienst cultuur van de gemeente Merelbeke in samenwerking met verschillende creatieve verenigingen (zoals Vrijetijdsateliers, Muziekatelier, Academie voor Podiumkunsten) en Atheneum Merelbeke. Het culturele aanbod voor jong en aanbod wordt zo in de kijker gezet op een namiddag vol kunst, koffie en heerlijke taart op onze vestiging Popelin Lyceum (toegang via Gaversesteenweg 195). 

Op de opendeurdag het we u welkom zodat u de sfeer in het kloppend hart van onze school kan komen opsnuiven. 

DOE-DAG 2020
17 April 2020
10:00
DOE-DAG 2020
Vandaag kwamen leerlingen snuffelen op onze school tijdens de doedag.
Geplaatst op: