CoVid-periode: inschrijven

Wil je graag je zoon of dochter op onze school inschrijven?

Hoe gaat dat dan in deze Corona-tijden?
Kom zeker een kijkje nemen en/of een rondleiding volgen.
We staan je graag te woord!

Mail naar Kim.Waelkens@atheneummerelbeke.be of bel naar 0475 56 91 69.
Onze directeur geeft je graag een woordje uitleg of leidt je rond in onze gebouwen,
uiteraard op veilige afstand en onder de juiste veiligheidsvoorwaarden.

Hoe inschrijven?

Aanmelden voor inschrijvingen

Leerlingen die de overstap maken van lager naar secundair onderwijs en zich willen inschrijven in 1A (getuigschrift basisonderwijs) of 1B (geen getuigschrift basisonderwijs) op het POPELIN LYCEUM MERELBEKE, kunnen zich aanmelden via het online aanmeldingssysteem: www.meldjeaansecundair.gent.be

Dit online aanmeldingssysteem is onder beheer van het Lokaal Overlegplatform Gent en wordt gebruikt voor alle Gentse secundaire scholen en ook enkele scholen uit de rand rond Gent, waaronder ook onze school Popelin Lyceum.

Via http://meldjeaansecundair.gent.be/ kan je je kind inschrijven, en dit in de periode van maandag 23 maart (12u ’s middags) tot en met vrijdag 22 april 2020 (12u ’s middags). CoVid-update: de periode van inschrijven werd verlengd tot en met 8 mei. Het moment van aanmelden is niet zo belangrijk, als het maar binnen deze periode is. Op maandag 4 mei 2020 in de late middag zal je een e-mail ontvangen met het resultaat van de aanmelding.

Hulp nodig bij het inschrijven van je kind? Dit kan ook rechtstreeks op school tijdens de kantooruren, maar maak best eerst een afspraak aan ons secretariaat op het nummer 09 230 69 35 of mail naar secretariaat@atheneummerelbeke.be.
→ Neem alvast een kijkje op onze pagina, waar we stap voor stap beschrijven hoe je je kind kan inschrijven.

Om de inschrijving vlot te laten verlopen breng je je identiteitskaart mee en het rapport van je vorige school (indien mogelijk).

Belangrijke data

ma 10/02   infoavond inschrijvingen eerste graad
di 11/02      doedag
zo 16/02     Tarte Matinee
ma 17/02    doedag
do 20/02    doedag
di 17/03      infoavond inschrijvingen eerste graad
za 25/04     opendeurdag
za 25/04.    musical

Infoavond inschrijven eerste graad:
Indien u uw kind wenst in te schrijven, bent u meer dan welkom op één van onze infoavonden.
De volgende infoavonden gaan door op maandag 10 februari en dinsdag 17 maart, telkens om 19u00 op onze vestiging Popelin Lyceum (toegang Gaversesteenweg).

Zie ook de facebookpagina Infoavond Inschrijvingen

Doedagen 2019-2020:
Benieuwd hoe een schooldag er bij ons aan toegaat? Voor de leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar van het basisonderwijs organiseren we enkele doedagen, zodat zij eens kunnen proeven van enkele vakken van het secundair.

De doedagen voor schooljaar ’19-20 vallen op 5 december, 17 januari, 21 januari, 11 februari, 17 februari en 20 februari.

Meer weten? Neem een kijkje op onze pagina Doedagen.
Eens kijken hoe een vorige editie eraan toe ging? Dat kan! Hier.

Tarte Matinee op zo 16/02/2020
Deze culturele dag wordt u aangeboden door de dienst cultuur van de gemeente Merelbeke in samenwerking met verschillende creatieve verenigingen (zoals Vrijetijdsateliers, Muziekatelier, Academie voor Podiumkunsten) en Atheneum Merelbeke. Het culturele aanbod voor jong en aanbod wordt zo in de kijker gezet op een namiddag vol kunst, koffie en heerlijke taart op onze vestiging Popelin Lyceum (toegang via Gaversesteenweg 195)

Ontdek het volledige programma op: www.tartematinee.be

Opendeurdag op za 25/04/2020
Op zaterdag 25 april 2020 zetten we de deuren van onze beide vestigingen wagenwijd open, zodat u de sfeer in het kloppend hart van onze school kan komen opsnuiven. Wij heten u dan ook graag welkom op vestiging Popelin Lyceum (via Gaversesteenweg 195) en op vesting Technisch Atheneum Merelbeke (Potaardeberg 59).

Wat kan u verwachten? Browse even door ons programma via onze pagina Opendeurdag. (under construction)