Onze school staat sterk in het begeleiden van elke leerling op heel veel domeinen. Zich goed voelen op school is van cruciaal belang. De uitbouw van een goede leerlingbegeleiding is een prioriteit voor onze school.

Dit gebeurt op drie vlakken: Leren Leren – Leren Kiezen – Leren Leven in nauwe samenwerking met de leerlingen en hun ouders enerzijds en met het CLB anderzijds.

Leren Leren:

 • Onze School gaat samen met de leerlingen en hun ouders op zoek naar de kwaliteiten en de werkpunten van elke leerling.
 • In het begin van het schooljaar krijgen onze leerlingen van het eerste middelbaar klassikaal een aantal tips en een werkmethode mee. Later wordt verder gewerkt met die leerlingen die bijkomende begeleiding nodig hebben. Iedereen krijgt wekelijks de gelegenheid om onder begeleiding te werken en om studiehulp te krijgen indien nodig.
 • Leerlingen die beneden hun mogelijkheden presteren en daardoor dreigen te mislukken worden door de klassenraad naar de avondstudie verwezen en kunnen eventueel gebruik maken van huiswerkbegeleiding.
 • Een diploma krijg je nooit zomaar cadeau. Wil je resultaat halen, dan is er maar één weg: leren efficiënt werken, en dat dan ook nog doen…
 • De vaststellingen van de begeleidende klassenraad worden aan de ouders gemeld via de klastitularis, via een mededeling in de agenda of op het rapport, of per brief. Al die vaststellingen, samen met de resultaten op het rapport, dienen om de beslissing op het einde van het jaar voor te bereiden.

  Er worden per schooljaar verschillende oudercontacten voorzien:

  • na het eerste rapport
  • na de eerste examens
  • na het vierde rapport
  • op het einde van het schooljaar is er mogelijkheid tot contact na de uitdeling van de rapporten
  • een gesprek met de directie of met leerkrachten, in het belang van de leerlingen, is altijd mogelijk op afspraak

Leren Kiezen:

 • Welke studierichting je ook kiest… Om te slagen moet je werken. We willen immers alle leerlingen een degelijke bagage aan kennis en vaardigheden meegeven om hogere studies aan te vatten en om later een succesrijke carrière uit te bouwen. Dat loopt niet altijd van een leien dakje. Sommige leerlingen hebben een stok achter de deur nodig om ze aan het werk te krijgen, of ze hebben wat extra hulp en begeleiding nodig om te leren hoofd- en bijzaken van elkaar te onderscheiden, om te leren hoe grondig ze hun leerstof moeten kennen of om hun werk beter te leren plannen.

Leren Leven:

 • Misschien wel de belangrijkste taak van onze school “Leren Leven”. Opvoeden of begeleiden in het leven is de belangrijkste taak voor de leerkrachten binnen onze School. De cel leerlingenbegeleiding komen op regelmatige tijdstippen samen met het CLB samen om bepaalde psycho-emotionele problemen bij leerlingen te bespreken en aan te pakken.

CLB (Centrum voor Leerlingenbegeleiding)

 • De School werkt samen met het CLB van het GO! (Gemeenschapsonderwijs). Het CLB team staat in voor medisch schooltoezicht en begeleidt kinderen met leermoeilijkheden en sociale of psychologische problemen.
 • Een medewerker zorgt voor contacten tussen ouders, leerkrachten en directie. Hij woont klassenraden bij en neemt deel aan de oudercontacten, die door de school worden georganiseerd. Dit stelt hem in staat om beter en efficiënter te helpen bij de verdere studiekeuze.

Meer weten? Contacteer:

 • Popelin Lyceum: 09 230 69 35
 • Technisch Atheneum Merelbeke: 09 230 76 96

Daphne De Bock

De leerlingbegeleidster die regelmatig van campus verandert, is mevrouw De Bock, bij haar sta je nooit voor het blok. Ze zit vol jeugdige energie en gelach, maar let op dat je niet bij haar wordt gestuurd voor je ongepaste gedrag. Je kan bij haar terecht voor een snelle babbel, een serieus gesprek of al je vragen allerhande, alsook voor leuke, grappige, coole en toffe toestanden.

Yentl Pevenage

Yentl Pevenage

Mevrouw Pevenage is een nieuw gezicht en werkt steeds doelgericht. Je kan bij haar terecht, voor motivatie, een goede babbel en ook met computers doet ze het niet slecht. Ze zal niet met zich laten sollen, maar staat wel steeds open voor grappen en grollen. Geef haar dus zeker een kans, en je voelt je bij haar in balans.

Wouter De Greve

Wouter De Greve

Meneer De Greve is een vaste waarde op onze campus, waar hij maar al te graag komaf maakt met het pestvirus. Hij staat steeds klaar met goede raad, ook bij zaken die hij eerder afraadt. Denk best twee keer goed na vooraleer je met hem een uitdaging aangaat, zodat je niet als een gieter afgaat. Voor alles kan je bij hem terecht, zelfs voor het recept van je lievelingsgerecht.

Koenraad Maes

Meneer Maes kent de school van binnen en van buiten, en zal je bij negatief gedrag op het matje fluiten. Hij staat klaar voor iedereen, en zegt tegen geen enkele hulpvraag ‘neen’. Stel hem gerust al je vragen klein of groot, en spreek hem zeker aan in nood. Met al zijn jaren ervaring, kan hij samen met jou zoeken naar een gepaste oplossing.